Strategisch advies

Praktische informatie

  • Wat is het: organisatieadvies ontwikkelstrategie
  • Inhoud: ontwerp plan van aanpak
  • Vorm: adviesgesprekken (indien noodzakelijk op basis van cultuuranalyse)
  • Doel: uitlijnen van de ontwikkelingsstrategie en ondersteunen bij implementatie
  • Opbrengst: invloed op cultuur/krachtenvelden in uw organisatie
  • Doelgroep: hoger management, bestuursorganen
Neem vrijblijvend contact met ons op

Achtergrond

U wilt veranderen. Het doel is helder. U weet waar u heen wilt, maar de route is nog niet uitgelijnd. Misschien is het iets kleins waarover u twijfelt en wilt u slechts dat iemand even meedenkt. Maar wellicht beoogt u een duurzame wending in uw cultuur of aanpak. Een trendbreuk, andere moraliteit of ander imago. Minder behoudend, meer solide, ethischer, klantgerichter of een beter werkklimaat. Dat vraagt om een gedegen aanpak.

Wij denken graag mee over de strategie omdat ons inzicht in onderstromen, samenhangen en paradoxen de essentie doorgrondt, voetangels en klemmen herkent en symptoombestrijding voorkomt. Maar ook omdat een scherp oog voor de onwrikbare wetten van oorzaak en gevolg weerstand bij implementatie helpt voorkomen. Daarnaast zijn we – waar nodig – met plezier de luis in ieders pels om alert te blijven op het eigen aandeel in de gewenste veranderingen.

Symbool kijkt mee. Helpt met het uitzetten van een lijn.  Helpt vaart en koers houden door onderstromen en stagnerende signalen vroegtijdig te herkennen en te helpen vertalen naar weerstand reducerende acties.
We luisteren goed, zien veel, spiegelen en schoppen als nodig tegen heilige huisjes. Zachtjes weliswaar, want polariseren werkt averechts.

Overig aanbod organisatieadvies

Strategisch advies

Deel deze pagina in uw netwerk: