Wie we zijn

Tineke Liefhebber (1950)

Hoe halen mensen het beste uit zichzelf? Trouwens, hoe weten ze wat er in zit? Dit houdt me bezig sinds ik, bijna een halve eeuw geleden, de doolhof van mensontwikkeling instapte.

‘Doolhof’ omdat het een speurtocht is langs onzichtbare valkuilen en blinde weggetjes, en omdat de gangbare landkaarten, wandelroutes en aanwijzingen mij niet veel verder helpen. Te veel clichés, te veel gebaande paden, en tegelijkertijd te veel dwaalsporen.

Ik besloot op eigen kompas te koersen, uiteraard met het risico definitief élke richting bijster te raken. Maar mijn postduiveninstinct leidde me naar fascinerende polaire en complementaire krachtenvelden waarbinnen mensen zich met vallen en opstaan ontwikkelen. Een ontdekking die de fundamenten onder de werkwijze van Symbool metselden.

Mobiel: +31 6 27014124

Gaitske Jedema (1965)

Ja, het is waar, we houden nooit op met groeien. Maar ik betwijfel of ik ooit weer zo’n quantumleap zal maken als na de kennismaking met de OntwikkelingsSleutels.

Omdat deze contexten schetsen die ik, tijdens mijn niet aflatende zoektocht naar motieven en wetmatigheden in gedrag, niet eerder tegenkwam. Waarmee onbewuste groeiremmers of regelrechte smoezen om niet objectief zelfkritisch te zijn, als sneeuw voor de zon verdwenen.

Dit was 20 jaar geleden meer dan voldoende aanleiding voor een intensieve, interne Symboolopleiding. Mede hierdoor kan ik mensen laten kennismaken met de verklarende en bevrijdende kracht van deze inzichten en methode. Waarmee ik bovendien help bouwen aan de wereld van (over)morgen.

Mobiel: +31 6 46753210

Meer informatie over ons

Deel deze pagina in uw netwerk: